Skanderborg Amatørteater har spillet teater og underholdt godtfolk fra Skanderborg og omegn i tiden fra 1938 og op til slutningen af 50’erne.

Så indtrådte en ca. 10 år lang pause, indtil operasanger Herman Hansen i 1967 efterlyste nogle amatører til at medvirke ved opførelsen af Holger Drachmanns syngespil “Der var engang”.

Mange meldte sig, og FOF og AOF i Skanderborg gik i samarbejde, så amatørerne kunne få undervisning efter aftenskoleloven på Morten Børup Skolen. Herman Hansen fortsatte som kunstnerisk leder indtil sommeren 1971.

På generalforsamlingen den 20. august 1970 blev Skanderborg Amatørteater omdøbt til Midtjydsk Amatørteater, og navnet holdt indtil den 20. april 1979, hvorefter navnet Skanderborg Amatørteater igen blev aktuelt.

Foreningen har haft en række af kompetente og energiske formænd gennem tiderne. Når vi starter sidst i 60’erne kan nævnes Poul Johansen og hans kone Ingeborg Johansen. Sidenhen fulgte Jørgen Steiniche, Thomas Kelstrup, Hanna Mortensen og sidst men ikke mindst Jens Rasmussen, der kom til i 1987 og stadig fører os gennem tykt og tyndt med stor ildhu og idérigdom.

SAT trådte ud af samarbejdet med AOF i 1986, og samme år fik vi vore nuværende lokaler på Niels Ebbesen Skolen. Et sikringsrum blev stillet til rådighed, og det har efterhånden udviklet sig til det velfungerende og “professionelle” amatørteater, det er i dag.

Historie 1. maj 2015